Τί είναι το cottage cheese (τυρί κόταζ);

cottage cheese

Ο όρος “Cottage Cheese” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1848. Το Cottage Cheese (ή το τυρί κόταζ) είναι ένα  τυρί από πηγμένο γάλα με ήπια γεύση. Παρασκευάζεται από ημιαποβουτυρωμένο γάλα 1- 1,5 % λίπους. Το τυρί συνήθως πλένεται για να απομακρυνθεί η περίσσια οξύτητα, δημιουργώντας έτσι, ένα γλυκό τυρί. Το κόταζ δεν είναι ένα τυρί μεγάλης ωρίμανσης ούτε χρωματιστό (κίτρινο, μπλε). Το Cottage Cheese, μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές, διότι κατασκευάζεται από διάφορα γάλατα με διαφορετικές τιμές λίπους, που όμως παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Το Cottage Cheese μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, με φρούτα και ζάχαρη, με αλάτι και πιπέρι, με πουρέ φρούτων, μέσα σε τοστ, με ντομάτα ή χρησιμοποιείται ως συστατικό σε συνταγές με κρέας ή με ζυμαρικά, μέσα σε σαλάτες, σε σούπες και σε διάφορα γλυκά. Χρησιμοποιείται ευρέως όπως και το γιαούρτι, μόνο που έχει λιγότερες θερμίδες.

One Comment

  1. Pelin May 17 2013 at 10:31 am Reply

    Heck yeah this is eaxctly what I needed.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cottage Cheese Restaurant 2013 © ® | Designed by edevelopers